Friday, 6 July 2012

Thank you to Allah,thanks to Blog Bole Blah :D

Assalamualaikum..

Macam biase,hari ni aku menjelajah lagi dari satu blog ke satu blog yang lain,selain bace entry yang blogger tu post,aku pun ade tinggalkan komen and tak lupe jugak follow dorang..
So actually dalam mase yang same aku tengah confius macam mane nak dapatkan header blog bagi yang  standard macam orang lain..aku selalu fikir dari manelah dorang dapat header yang cantik-cantik ni kan,mungkinkah perlu download,atau ade template yang kite tinggal edit je.

Ni lah rupe header aku buat mase sekarang ni...
Aku ade jugak tanye kat member,okay ke header aku ni,and die cakap okay je,cume kene letak tulisan sikit..hurm..okay..tapi aku nak cube tampilkan sesuatu yang lebih creative..(che wahh tak boleh bla ayat aku... :P ) And,aku ade jugak tanye kat senior aku,Fiqri Zailani sunbae ,pernah ade blog tapi dah tak aktif lagi sebab die busy dengan study and kerja sekarang ni..Aku tanye pasal header blog dekat die and die bagi taw aku header tu kebanyakannye buat sendiri..anyway thank you sunbae..kumalwo..

Lepas tu aku pun macam bingung la kejap,"ala..macam mane nak buat ni...tak retilah..header tu macam gambar yang kite design sendiri kan? mungkin kene pakai photoshop kot.." lepas tu Abg Fiq cakap "haa lebih kurang macam tu la.."

So tadi dalam aku menyelinap-menyelinap blog orang,dan terhenti kat satu blog yang bername,Blog Bole Blah tibe-tibe...
  
 
aku terfikir satu cara lepas aku 
nampak header Blog Bole Blah ni...
*hehehehe sekali keluar mentol da... 


Then aku fikir,mungkin aku boleh gune Adobe Illustrator untuk buat header aku,selain gune Adobe Photoshop..mungkin akan lebih senang..kenape aku katekan Blog Bole Blah ni buatkan aku dapat idea? salah satu sebabnye adelah aku nampak effect-effect yang ade kat header blog ni,aku selalu buat kat illustrator time aku buatkan orang punye brochure and business card.macam mane aku boleh tak teringat ye..heheh..So,I shall start from now on..mungkin nanti aku akan buat entry tentang tutorial Photoshop and Illustrator..insyaAllah..semoga akan dapat memudahkan orang lain..

Ape pun,terima kasih Allah sebab tunjukkan aku jalan..dan terima kasih jugak dekat owner Blog Bole Blah..kerana dah terlibat secare tidak langsung.. :) annyeong ..

8 comments:

  1. nice gak header blog ni. klasik gitu. tikah buat sndiri je header :)

    ReplyDelete
  2. tme kasih..una punye header ni letak gambar semate-mate..hehe.
    tikah buat pakai pe?

    ReplyDelete
  3. yup gmbr dh ok..just tulisan kurang..just put some identity

    ReplyDelete
    Replies
    1. tme kasih..kalau cm tu sy just edit gambar ni je la..hehe :)

      Delete
  4. lawa dh header awk ni..tp kalau ade tulisan lg menyerikan..try la edit gna photoshop or photoscape..sy gna software tu je...huhu..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq awk...hehe nasib baik ok..ingat kn sy punye header ni cm pelik..sb org lain punye sume kreatif2 je.huhu

      Delete
  5. gud luck 4 u ! ^^
    header blog nehh dah cantek dah,cume kene edit sket,biaa nampak lebih menyerlah mcm tuan punyer belog..hhe^^
    n klw boleh,header tu letak center,n_n

    ReplyDelete
  6. tq awok...tak de menyerlah sangat pun..baru biase2 je..hehe
    tme kasih utk komen..sy hargai sgt.. jemputla follow sy..:)

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...