Wednesday, 25 July 2012

Blog yang banyak berjasa-TQ Blog BicaraFarah


Assalamualaikum =)
Blog Cik Nurfarah
Thank you velly-velly much Blog Cik NurFarah
Halu-halu..Haa ni bukan bukan contest atau give away ok..Tapi sekarang ni aku nak cerita and kenalkan kat hangpa suma satu blog yang dah berjasa kat aku...Heheh..Walaupun sebenarnya aku cuma kenal cik empunnya blog BicaraFarah ni dalam dunia blog ni je,and die pun lagi lah tak kenal aku langsung,hahah..
Tapi,blog ni banyak bantu aku,sebagai newbie dalam blogging,aku banyak rujuk kat tutorial dalam Blog Cik NurFarah ni yang serba pink ni hehe...TQ Cik NurFarah =)

Kalau ikutkan memang ramai blogger yang buat tutorial untuk blog ni kan,tapi kenape aku pilih Blog Cik NurFarah ni sebagai reference untuk blog aku?  Sebab utamanya adelah,selain blog ni ade dalam 136 jenis tutorial (rasenye akan ade lagi..) yang disusun dengan kemas, Cik NurFarah ni jugak gunekan gaye bahase yang santai,and direct to point ..(yeah! tu yang aku suke) Kirenye memang senang faham and akan dapat hasilnye kalau kite betul-betul follow the step.

And lagi satu yang aku rase tutorial kat blog ni best adelah sebab kite tak selalu pergi kat layout and add gadget,tapi kite akan banyak pergi terus ke template dan edit HTML..Mule-mule aku rase macam susahnye nak edit kat HTML,banyak kot koding..And kalau salah letak koding tu nanti effect kat blog jugak,kedudukan lain,ade yang tak function dan sebagainye la..

Tapi nasib aje instruction and step yang diberi tu senang faham,so lame-lame aku dah biase...And sebenarnye lagi menjimatkan ruang kat layout aku sebenarnye..Heheee...Terima kasih lagi sekali kat Blog BicaraFarah dan tuan empunya blog,Cik NurFarah..:)

P/S: Untuk newbies yang baru nak belajar pasal blog,and tak de sape nak ajar,boleh la belajar sendiri kat Blog BicaraFarah ni ok..Nak tanye aku pun bole..Like and tanye kat page facebook aku ok..InsyaAllah di reply secepat mungkin..=) 


8 comments:

  1. Thank dear :)
    Selamat berpuasa dan berblog :)

    ReplyDelete
  2. same2...:)
    selamat berpuase jgk...do keep in touch ok :)

    ReplyDelete
  3. blog kak farah mmang terbaik...
    tmbh-tmbh untk newbies hehe

    ReplyDelete
  4. yup..tepat sekali..
    sgt membantu...:)

    ReplyDelete
  5. tq2...jemput singgah lagi lain kali...:)

    ReplyDelete
  6. blaja kalau ade cikgu kan lg senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah xde sape yg sudi jadi cikgu nak wat cm ne...tpakse la..
      lg pn xpe,explore sndiri pn best jgk pe...cume bile tak taw baru tnye :)

      Delete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...