Monday, 24 June 2013

Antara 2



Bismillahirrahmanirrahim 

Hallu... I'm back..with a love story about a person who sometimes don't really cares about love,...that is... me! Why did I said that so ?? because you have to know ya people, love ( I would say love before marriage) is something that still unsure.. 

Ye,memang seharusnya kita berlaku jujur,setia,mengambil berat and..so on lah kepade partner kita tu.Tapi,kalau takdir dah tulis die bukan jodoh kita..Kita kenal die berape lame sekali pun,kalau Allah kate bukan,means die tetap bukan jodoh kita.Mungkin jugak orang yang kita tak sangka-sangka,yang tu pulak yang jadi jodoh kita.Kadang-kadang jugak,jenis yang kita suka,kita tak dapat,jenis yang tak pernah terfikir,yang tu yang datang..Itulah namanya rancangan and rahsia from Allah..

So untuk kali ni,aku nak cerita tentang dua orang lelaki yang aku rase aku patut buat solat istiharah..Lepas ape yang dah berlaku awal tahun ni,aku terpakse lepaskan seseorang untuk die dapat hidup die sendiri..So..now just focus dengan mase hadapan dan biarkan ape yang dah berlalu...Tapi kalau orang dalam mase lalu tu tibe-tibe datang balik..We'll see la pulak jalan ceritanya macam mane..Tapi bagi aku yang lepas biarlah lepas.

Dua orang yang sekarang ni.. A & B.... Sorang satu uni dengan aku and lagi sorang from Unisza..

Yang A ni,aku tertarik sebab die seorang yang tenang,tapi tak berape lame,kalau die nak marah,die marah la..boleh memimpin,nampak baik,soft spoken and yang paling aku suka,die suka senyum and nampak macam romantik.. :3 
Yang B,seorang yang tenang jugak,tak cepat melenting,jujur,soft spoken,pandai bergurau,tak pandai marah,tak pandai pujuk and nampak macam kurang romantik. :/

Tapi...aku tak rase yang A tu untuk aku..In fact,die minat kat orang lain pulak tu.Walaupun due-due ni ade la persamaan ciri2 yang aku suke,tapi B lebih rapat dengan aku..B lebih mencuba untuk faham and jadi yang terbaik.

#Jodoh tu rahsia Allah,Allah pasti beri yang terbaik untuk kita.Samada antara 2 orang ni,atau pun orang lain,kalau die jodoh aku,aku tak boleh lawan takdir..Dan aku kene bersyukur dan terima seadanya. =)

Tuesday, 22 January 2013

Kek 'Chocolate Moist' Kukus.


Assalamualaikum =)

Rase macam seronok sangat bile dapat penuhi impian sendiri..hehee..Time-time tengah cuti sem ni aku ade plan nak belajar masak dengan lebih banyak lagi..Which is yang ni antare plan aku tu la.. Ade lagi sebenarnye..And tak terbuat lagi..

Bile siapnye kek ni,aku rase macam tak percaye aku dah laksanekan ape yang aku dah plan.. Ingatkan cume akan jadi macam angan-angan Mat Jenin je.. Macam kawan aku cakap,once bile kek ni dah siap,and orang suke,then kite akan ade rase nak buat lagi...Humm yup..memang betul pun..

Resepi ni pun sebenarnye bukan resepi aku,aku ambik dari internet jugak..hehe

resepi ni dah aku turunkan pulak kat kawan aku -> ain  hehe

ni lah bahan-bahannye yang aku gune..

Ni proses dah 45% siap..
95% siap..
                       
                                                                      dan...100% siap.. >.<

boleh la adjust-adjust ape yang patut..
         


 Lepas tu....makan...hehehhe
Alhamdulillah lah..dengan sekali try,kak aku menjadi.. First time aku buat kek kukus.. Actually aku practise buat kek ni untuk hari  jadi seseorang.. And mungkin jugak untuk event-event yang mungkin diadekan.. Untuk tambah-tambah makanan je.. =) Jimat la sikit kan....

P/S : Lepas ni nak try dish yang lain pulak... So,sape nak try resepi ni..Silakan try... :)

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...