Tuesday, 28 July 2015

Hai semua..saya tengah tension ni...hehe..

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Huwaaa..eh una tak cerita lagi yang una tengah internship dan kena buat project Mobile Application with IBM Bluemix kan..? Haa haruslah... sebab busy gilaa uollsss... sampai nak ucap Selamat Hari Raya kat hampa semua pun tak sempat..

Sementara masih dalam bulan Syawal ni una nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin ye untuk semua followers blog una yang kenal una..mintak maaf banyak-banyak kalau ada gurau lebih-lebih sepanjang perkenalan..

Haa tengok gambar kat bawah ni..untuk project yang una kena buat ni,una gunakan Android Studio untuk create Android Application dan nanti baru masukkan dalam IBM Blumix.Una gunakan Java language untuk code program untuk buat android apps ni..


Tengoklah error warna merah banyak-banyak ni..benchik pulak menengoknye..yang paling sadis sebab tak ada orang boleh guide una..semua una cari kat youtube sendiri...Y.Y   tapi tak pe...benda ni memang mengajar una untuk independent.. dan sebenarnya bila kita tak bergantung sepenuhnya dengan orang lain, kita akan dapat ingat dengan lebih baik setiap procedure yang kita kena buat.


Salah satu terapi untuk tenangkan fikiran adalah dengan,..buat air..weee...nampak sedap tak air nescafe una buat tu...ade peribahasa untuk air tu..."seindah rupa,seindah rasa" hehe..Okaylah una nak sambung buat kerja ni..tak baik lagho lame-lame time office hour...bye uollls....

P/S : Sorry...ber "uoollss..uoollss " sebab terikut ade sorang colleague ni..huhu..lelaki pulak tu..hehe..

Wassalam,

Love,Fi Hifzillah.
~UNA~

9 comments:

  1. wah, tengah isi database ke.??hehee

    http://arpiiz001.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. waahh . best nye dapat buat mobile application..
    ajar laaaa . hihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. boeh je yunk..in shaa Allah..hehe

      Delete
  3. Memang tengah tension betul masa up entry ni first time tu. Sebelum ni entri hi je, yg ni baru updated jd panjang punya...Rileks2, kan best programming ni. Hehe....

    Bagus la kerja utk IBM, Company besar tu...Mesti experience byk nanti. Rasanya memang budak IT byk kena belajar sendiri kot dgn youtube2 ni. Kat tempat sy kerja pun ada gak programmer, diorg pun rsanya byk belajar sendiri je pasal coding ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak la..yang tu una update pakai phone...sempat post gambar je...tu yang edit kt laptop plk..x sempat diap tulis dah ade org comment..huhu

      Delete
  4. hai Una! humang aih berpinor bijik mata tengok coding belambak cenggitu haa (O-o) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. berpinau-pinau la hawak..hhehe lepas bosan buat coding..una round 1 office kacau org lain buat kerja pulak..hehehe

      Delete
  5. Kalau Zumal kena buat kerja macam tu maybe pitam berkali-kali

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...