Monday, 6 July 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera 

Hai..una nak teruskan sengan caraban minggu seterusnya hari seterusnya dengan tajuk berikutnya..
Okay,untuk tajuk kali #ketujuhcabaran20hari ni,una akan teruskan dengan tajuk,#kuihkegemarandibulanpuasa ..

#Cabaran20Hari, #cabaran20hari, Puasa/Raya 2015
#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Kuih Kegemaran Di Bulan Puasa

Macam una pernah cerita sebelum ni,una bukan penggemar kuih sangat..tapi bukan bermaksud una tak makan kuih langsung..sebab tak kenal maka tak cinta kan..So una pun ada kuih kegemaran jugak..ni pun sebab ada kawan yang bagi rasa dulu..so terus jatuh chenta...selain tu,kuih yang ibu una selalu buat saja yang una suka..huhu..

Thank you Google ; haa ni lah kuih ibu una rajin buat..favourite dari kecil..

Thank you Google ; haa ni pun ibu rajin buat..sebab kuih favourite ayah

thank you Google; haa ni pulak kuih favourite una yang ketiga..kawan yang kenalkan..wee

P/S : Kalau dah melayu tak kan lari dari kuih dan makanan orang Melayu,tak kira lah lahir generasi Y ke X ke Z ke ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVW sekali pun...hehehhe..ermm nak cari kuih la hari ni kat bazaar..chee tetibe..

Wassalam.

Love,Fi Hifzillah.
~UNA~



6 comments:

  1. wadeh!!! sedap tu. lg2 klu pedas

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yang last tu panggil wadeh eh..una panggil pulut panggang..huhu..yupp sedap gilosss...

      Delete
    2. wadeh yg nombor dua tu la una...hmmmm....hehe.. :)

      Delete
    3. oo ye ke..yang una tau nama dia kuih kacang dal..huhuhu nampka sangat una reti makan je..

      Delete
  2. kat atas ni semua saya makan tp yg favourite karipap la...dengan kuih keria atau dlm bahasa penangnya 'cuk keria'..entah cmane nak sebut ntah.....mcm2 sangat nama kuih-muih ni sampai setiap negeri pun nak bg nama lain2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...rasa lapar la tetibe...

      Delete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...