Saturday, 11 July 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Bajet Raya

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Ini adalah salah satu tajuk untuk #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 yang una rasa macam tak ada idea langsung untuk tulis.I feel so blurr..Okay okay,memandangkan una ni still study,dan belum kawin lagi..so dah semestinya perbelanjaan raya tu dalam tanggungan parents lagi... bilalah una nak dapat belanja parents pulak..sob sob =( 




Una rasa bertuah sebab sejak kecil una sangat diajar untuk berjimat-cermat,sampai dah besar ni una rasa tak suka nak berbelanja lebih-lebih..kalau una pergi shopping,mesti akan jadi lama sebab una akan survey harga dengan barang sampai una rasa okay...

Jadi,itu adalah salah satu kelemahan una,jadi untuk mengelakkan pembuangan masa berlaku,una lebih banyak serahkan kat ibu je untuk pilih baju raya untuk una..since ibu dah tahu cita rasa una yang macam mana..dan una pun jarang ada dekat rumah time Ramadhan..lagi pun una pun tak kisah,ape yang best kat mata ibu,una terima je..Lagi pun,ini lah peluangnya..nanti kalau una dah ada suami,mesti tak rasa lagi benda macam ni..

P/S : Actually una tengah rindu kat ibu ..rabu ni baru balik =,(

Wassalam.

Love,Fi hifzillah.
~UNA~


1 comment:

  1. Raya nie paling sadis dalam hidup sebab tak dapat berjalan beberapa hari sebelum raya hingga raya ketiga. Jadi bajet pun tak keluar banyak ^-^

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...