Friday, 10 July 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Lagu Raya Pilihan

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Hai semua.. untuk tajuk #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 yang seterusnya ni,iaitu lagu raya pilihan,una tak nak cerita panjang-panjang..actually una bukan jenis dengar lagu raya sangat..huhu una lebih banyak tunggu movie movie dan show show yang akan ditayangkan sepanjang hari raya.

Cuma una still ada lagu raya yang una suka dari kecil lagi..dan semestinya una suka lagu yang bukan berentak perlahan di hari raya..sebab una dah biasa dari kecil,.kalau dengar lagu slow time raya rasa macam tak sabar nak tunggu lagu tu habis..huhuhu (whats wrong with me la..)

Tapi sebenarnya bila mendengar lagu berentak rancak tak bermaksud kita meraikan hari raya tanpa mengingati golongan tidak bernasib baik..Sebaliknya,kita sebaiknya ingat mereka dalam doa dan bukannya dalam lagu semata-mata..betui dak..huhu..sebab nanti kalau dah habis raya,habis lagu raya,ingatan pun habis..lagu tu ka?

Haa nah..una belanja lagu hari raya favorite una ..kasi mood raya sikit..tak mau sedih-sedih okay..kalau sedih jugak doalah dalam solat..inshaa Allah diberi lebih kekuatan.. #senyumciked =D

Selamat Hari Raya -Saloma

Selamat Hari Raya -Rahimah Rahim


Suasana Hari raya -Anuar Zain & Elina

Warna warni di Aidilfitri- Dato' Hattan,Amy Mastura,Ameng,Shima,Mel & Nash

Nazam Lebaran -Dato' Siti Nur Haliza


Raya Setahun Sekali - Amy Mastura

P/S : Selamat menjalani hari-hari terakhir Ramadhan 2015 dengan penuh tekun dan selamat hari raya,maaf zahir batin..

Wassalam.

Love,Fi Hifzillah.
~UNA~


3 comments:

  1. waktu nie akak suka dengar lagu balik kampung...hati sekarang dah dok kat kampung...:-))

    ReplyDelete
  2. SEmua lagu favorite raya saya.huhu especially yg lagu Saloma nyanyi, mmg wajib :)

    ReplyDelete
  3. Lagu feveret swmua nie, mesti nak dengar berulang kali...

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...