Friday, 3 July 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Menu Wajib Bulan Puasa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Okay,untuk entri ketiga #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 anjuran EFG dan KBBA ni,iaitu menu wajib bulan puasa,una tak tahu sebenarnya nak declare menu apa yang waijb ada sebab selalu memang bertukar-tukar setiap hari,dan.apa yang selalu ada time bulan selain Ramadhan pun una dengan family balun jugak..huhu..




Tapi bila ingat-ingat balik ada jugak menu yang akan ada time bulan Ramadhan je..dan bila family gathering dengan nenek,wan,atok,pak cik makcik,sepupu semua..mesti akan jumpa menu ni..murtabak..majority family una memang suka murtabak..lagi-lagi ibu dengan ucu (pak su)..

Kalau masa kecil-kecil dulu,masa ucu belum kahwin una selalu pergi bazar Ramadhan dengan ucu..then confirm ucu akan cari murtabak..beli banyak pulak tu..sebab nak makan lagi lepas terawih..dan una pulak paling menyampah tengok murtabak,..ucu pernah jugak ajar makan murtabak..(makan pun nak kena ajar..huhu)..tapi tak boleh terima..sebab banyak sangat bawang...tak suka betul nak kena asing-asingkan bawang..

Tapi bila dah besar ni..rasa macam murtabak sekarang ni dah ade improvement dah..dah x banyak bawang macam dulu..hahaha (sebab nak jimat bawang kot...hehhehe) macam tu barulah una bole makan dengan bahagianya...

P/S : I love Murtabak..

Wassalam.

Love,Fi Hifzillah.
~UNA~


4 comments:

  1. Teringat mutabak cheese yang masuk dalam majalah 3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh...tak terliur langsung huhuhu..gurau2...

      Delete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...