Monday, 3 August 2015

Husna dah tutup lampu kereta?

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Suka sangat rasenya setiap hari kena bahan dengan colleague di atas incident yang menimpa diriku ini suatu hari lalu..(minggu lepas) yang mana una terlupa tutup lampu kereta dan menyebabkan kereta  kehabisan bateri dan engine tak boleh start..Memang tak perasan langsung sebab masa tu una rasa tak sihat sangat dan nak cepat-cepat masuk office..lagi pun rasanya tak ada pun nyalakan lampu kereta..



Style tak uoolllss kereta una..boleh tembak-tembak lagi....hehhe tak ada lah gurau jer...una bawak kereta waja jer time tu..Okay back to story,.

Dan yang paling sadis sekali, ada seorang staff ni dah buat announcement bagi tahu "Siapa punya kereta waja tak tutup lampu ? " tapi una tak dengar pun,sebab una jenis buat kerja sambil pasang ear phone..humm...akibat tak dengar announcement tu,lampu kereta pun menyala selama 4 jam begitu sahaja..Then in the end,I was like....


Nasib baiklah una terasa nak pergi lunch kat luar masa tu,dan masa tu lah una perasan kereta tak boleh start..bayangkan kalau dah nak balik baru una pergi tengok kereta..huwaaaa..Jenuh jugak masa tu,nak cari jumper, dan sesuaikan kereta yang boleh charge kan kereta una..sebab kebanyakan staff tak ada kat office masa tu..sampai 5 orang tolong charge kereta una.

Mula-mula charge dengan kereta viva,sebabkan kan battery kereta viva lebih kecil dari waja,jadi takut akan menarik dengan kuat battery viva, (nanti kereta viva pulak tak boleh start), jadi terpaksa cari kereta lain pulak..Nasib baik tiba-tiba ada staff bawak kereta myvi datang,dan dia offer try charge dengan battery myvi..Alhamdulillah,..boleh sesuai..

Terima kasih banyak-banyak dekat 5 orang staff MTDC, #KakFaizah #KakHanim #AbangAdha dan 2 orang lagi staff department sebelah yang tolong una hari tu..semoga Allah mudahkan urusan mereka pulak bila mereka susah nanti..Thank you Allah for sending them to me at that time..kalau tak menganga jugak gamoknye teman yob...

P/S : Macam-macam jugak dugaan sebenarnya,dengan battery tak sesuai..lepas tu jumper berasap..sebelum tukar charge dengan kereta Myvi..Sejak hari tu lah,masuk office je,diorang akan tanye,Husna dah tutup lampu kereta? Haa tulah lain kali jangan careless lagi okay...HUHUHU..baik...T.T  Alhamdulillah murah rezeki hari ni Boss belanja lunch...weee..=D

Wassalam.

Love,Fi hifzillah.
~UNA~




6 comments:

  1. Selalu akak pas turun kereta hubby..pasti cek lampu..

    Langkah keselamatan akak buat ialah cabut bateri :-))

    ReplyDelete
  2. Una, sentiasa beringat yer lain kali...

    ReplyDelete
  3. Nasib baik la tahu time tengah hari tu kan. Kalau petang baru perasan memang payah la...nak2 kalau terpaksa balik lambat. Nak mintak tolong org pun nanti ramai yg dah balik.

    Nasib baik la ada org tolong kan. Saya pun masa tu kereta habis bateri perasan time pagi. Boleh la nak mintak tolong org lain. Kalau time balik baru perasan, jenuh jugak nak cari org yg boleh tolong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah... jenuh...tp sebab mase tu una bawak waja..biasa kan una drive myvi je.. dengan x sihat lagi die,die punya blur pagi tu macam susah nk describe haha

      Delete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...