Thursday, 20 August 2015

Malu tapi tetap buat jugak...

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

INI adalah throwback atau kata lain,buang belakang tentang incident yang una alami baru-baru ni.Masa tu tengah drive dan tersekat dalam traffic jam..tak lama pun jam tu..dan kebetulan masa tu radio Fly.fm tengah play lagu best,(..una suka tukar-tukar channel radio asalkan dapat lagu best ) dan automatically una akan nyanyi sekali dan mulalah tangan,bahu dan kepala ni goyang sekali ikut music lagu tu..mcm dalam gambar ni..

Thank you google sebab ada jugak orang macam una rupanya

Haruslah...bila drive seorang-seorang rasa bosan dan inilah una selalu buat kalau drive seorang-seorang..Nak jadikan cerita..masa tengah perlahankan kenderaan sebab traffic jam tu,ada driver kereta sebelah ni,boleh pulak dia tengok una yang tengah syok sendiri dalam kereta tu..malunyaaa lahai...

Una pandang dia,dan dia pun pandang una..dia sengeh je dan lepas tu una nak buat apa lagi,sengeh balik dan jalan je lah..huhu..dushh! sumpah maluu....Tapi una dah selalu sebenarnya buat macam ni,cuma first time perasan ada orang tengok..

Kena gelak dengan kawan.

Perbualannya lebih kurang macam ni,..sebabkan dah lama,una tak ingat sangat..but it was something like this lah..

Kawan: Una..pergi mana tu..tadi kita nampak awak masa awak lalu kat traffic light,siap nyanyi-nyanyi lagi...hahahaha..

Una : Hahaha nak pergi beli barang kek lah hawak..nampak je eh kita pergi mana-mana..haha malunya siap tegur kita nyanyi-nyanyi lagi..Bahayalah Nurul ni..kita dah lah jenis tak perasan orang..

Kawan : Hahaha itu lah pasal..macam kita tak kenal awak tu..

*tapi sebenarnya Nurul ada habit yang sama jugak..huhu


Thank you again Google

Astaghfirullahalazim...Boleh tolong buat perangai elok sikit tak?

Ini pulak cerita masa zaman sekolah dulu,masa tu una dengan family tengah get ready untuk solat berjemaah dengan nenek dan wan (atok) sekali,.dan masa tu lebihlah teruk perangainya..Eh bukan teruk sebab tak join solat tau..Una solat berjemaah jugak..tapi ada cerita lain..

Masa tu baru pakai kain telukung..dan una boleh pulak menari shuffle pakai kain telekung tu.. -. -" sebab rasa macam best..tengah muda dulu..terlebih kreatif lah katakan..hehe lantas ku dimarahi ibuku..dengan dialong lebih kurang macam ni.. "Astaghfirullahalazim...Boleh tolong buat perangai elok sikit tak?.. ni nak solat ke apa? pergi ambik wuduk balik..! macam mana nak khusyuk kalau macam ni.."

Hehe itu dulu ye..sekarang tak buat dah..

P/S : Okay habis dah cerita..throwback je beb,tak ingat semua situation hehe..Tapi apa pun,kalau ada antara anda semua yang mempunyai habit yang sama macam una,boleh je teruskan..asalkan focus time memandu.Well,una just akan jadi macam ni kalau una happy je,kalau una tengah sedih atau rush sebab lambat,memang tak ada masa jugak nak nyanyi-nyanyi tu semua..huhu..hum senangnya nak detect mood una..senang kantoi lah macam ni..Okay see ya next time..Inshaa Allah.

Wassalam.

Love,Fi hifzillah.
~UNA~  


16 comments:

  1. Kadang spontan je berlaku..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu perdu cinta...kalau nak elak kena pasang ayat al-quran baru xde joget2 mcm ni..kalau naik kerta dengan parents xkan ada punya mcm ni..hehe

      Delete
  2. haha selalu jugak jadi :DD susah jugak nak buang habit tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt tu clovershoney...xpe yang penting kita happy...weeweee...

      Delete
  3. haha, betul tu..kadang2 sbb kita buat spontan jak..tak perasan hal lain haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan...kamek sik lihat dah sekeliling..asal kamek happy jak..huhu

      Delete
  4. ana pun kdg2 otomatik je TERgoyang2 gitu bila layan lagu dlm kete hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..tapi memang malu sebab ada org perasan una mcm buat konsert dlm kete huhu

      Delete
  5. Hahaha, shuffle masa pakai telekung, memang patut lah kena marah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha biasa la nok...tengah budak2 lagi mase tu.huhu

      Delete
  6. haha...biasa la tu tersekat dalam traffic jam yg membosankan sorang2. Nak buat apa lagi, mesti la akan ikut nyanyi lagu kat radio tu. Rasanya semua orang yg dah pernah tersekat dlm traffic jam sorang2 ni pernah buat macam tu. Cuma ada yg x la sampai nak goyang2 kepala apa semua. just nyanyi kuat2 dalam kereta sorang2 je...

    Dah pakai telekung pun shuffle jugak.haha.... Memang dah natural dancer kot...plus pakai telekung lagi, memang memudahkan lagi la step2 utk bershuffle dengan kain yg licin tu. hahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha dasyatkan..dah mcm konsert dlm kete tu..bagus la memang memahami bro ley ni..

      Delete
  7. jangan risau, ramai lg org yg serupa macam awak. contoh nyer saya. kih3...
    dah drive sorang2 kan, mana ada geng nak menyembang.
    bila keluar je lagi yg best, apa lagi.
    karok la sorang2.

    aktiviti ni akan berleluasa bila drive jauh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sgt..bagusnye ada yang memahami..kadang2 iklan pun jadi jugak bahan untuk una tiru...haha bosan kalau drive sorang-sorang...

      Delete
  8. Saya pon suka nyanyi2 dalam kete. Nak2 lagu best. Kalau time ngantuk masa tgh driving tu lagi la nyanyi kuat 2 lagi. Hehehe

    ReplyDelete
  9. Memang macam tu la keadaan MV time memandu sorang..sebab nak hilangkan boring kan...hihi

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...