Monday, 8 June 2015

Pergheli ke ape ni...(live update)

Assalamualaikum

Al-kisahnya una yang tengah dalam minggu "Study week" dan membuat preparation yang rapi untuk ambik exam ni pergilah study kat library main campus kat UPM ni ha..sebab cerita dia kalau study kat dalam bilik kat kolej,memang tak study sangat lah jawabnya..lagi banyak lagho dari study..tapi macam biasa internet still kene ada,so una pilih untuk study kat ruangan komputer sebab tak bawak laptop.

Ini lah rupa library main campus di UPM

Lepas tu,nak dijadikan cerita,dalam tengah study tu syaitannirrojim pun datang menyebok time orang study..rase bosan yang sangat,dengan mengantuk sekali..padahal baru je lepas solat zohor..nak minum tak boleh sebab una tengah puasa...pastu una pun rase "humm tak boleh go la macam ni.." Then una pun bukak lah youtube untuk hilangkan bosan kononnya..Silap jugak tak standby earphone dalam bag,konon-konon memang tak nak bawak earphone sebab tak nak study dengan pakai earphone nanti tak concentrate..

Haa hambik kau kebosanan.. Sebab memang dah bosan sangat una bukak jugak youtube tapi volume slow la...una tengok previous user yang guna komputer una guna ni,dia bukak video therapy music..relaxing mucis with piano...something macam tu lah..una saje lah pasang video tu,sebab una rase okay jugak bagi hilang sikit stress dan of couse lah orang sebelah boleh dengar jugakkan sebab tak pakai earphone.

           3 HOURS Best Relaxing Music "Romantic Piano"

Dalam berbesar hati pasang music tu biar orang sebelah (orang sebelah meja,lelaki foreigner berkulit gelap) pun hilang stress sekali,tapi una tak sedar pulak sama ada dia bertambah stress atau pun apa...huhuhu (TT.TT) Dalam 25 minit lepas una pasang video music tu,dia pun pasang jugak.....dia pun pasang music therapy jugak..tapi yang versi zikir punya..yang impress nya,dia kenal pulak tu Hafiz Hamidun..

Terapi zikir Hafiz Hamidun

Nak tersenyum pun ada bila dia buat macam tu,tapi impress lah sebab mungkin dia nak bagi tau una lebih baik dengar zikir dari music yang meleret-leret tu...huhuhu..Tapi ape pun,thank you kat foreigner tu,sebab alhamdulillah terus datang balik motivasi...lupe pulak nak tanye nama..haha (tak delah,..tak perlu pun)

P/S: okay lah cukup je sampai sini..laju-laju una update blog ni sebab ni sebab nak isi waktu kelapangan di kala bosan.Okay lah una nak sambung study..doakan kejayaanku ye wahai awak semua... =D

Wassalam . 
Love,
Una.

2 comments:

  1. fifie singgah follow sini #104... all the best n good luck una!
    una ada blaja requirement verification n validation x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tme kasih fifie...fifie pun eh...requirement verification n validation tu dalam subjek ape...

      Delete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...