Tuesday, 30 June 2015

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Pengalaman Sahur

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

sumber oleh pak cik google
Haa nampak tak betapa gegehnya (gigihnya) una mengejar entry yang una dah 3 hari tertinggal untuk #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ni,tak tahu lah diterima pakai ke tak cara macam ni..Teringat balik zaman ambil subject BBI English Writting yang memang wajib semua student UPM ambil subject ni,.Tak ingat sem berapa ambil subject ni ,tapi basically macam ni lah,kena buat essay online mengikut tajuk yang diberi setiap minggu dengan jumlah patah perkataan yang dah ditetapkan,kalau terlepas deadline yang dah diberi tu memang menangislah perah otak nak cari idea untuk tulis essay yang panjang berjela tu..memang kene kejar siapkan beberapa essay untuk deadline berikutnya..concept nya macam tu lah..tapi una pun pernah jugak delay sekali..sekali je..perit rasanya..hukhukhuk

Haaa tengok dah lari tajuk...okay maafin..maafin..tajuk kita apa tadi..yee..pengalaman sahur..pengalaman sahur tahun bila yang kena cerita ni? Erm..okay lah sebab kan #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015,tahun 2015,una cerita tahun 2015 punya..hurmm huwaa sadis baq hang una punya pengalaman sahur tahun 2015 ni,sebab ni first time una sahur selain dari kat rumah..first day Ramadhan dah kena sahur kat UPM sampailah ke hari ini..cuma adalah 2,3 hari baru ni balik rumah...nasiblah jugak rumah una dalam Selangor jugak..macam certain kawan-kawan una yang dari negeri lain..mestilah mereka lagi sedih..tapi macam tak ada beza saja dalam Selangor atau luar Selangor..still sahur apa yang hado je...

Pengalaman kali ni memang kene independent sikitlah ceritanya,sebab nak pastikan una dengan roomate bangun sebelum waktu azan..dan sebabkan una dah terbiasa bangun sebelum subuh,..(Alhamdulillahlah yang tu..) memang una lah yang jadi alarm untuk roomate una tu hari-hari...lepas tu masing-masing pun buatlah juadah sahur masing-masing..pernah jugak kitorang makan biskut  lemak,kurma dengan air milo je..sedih,tak kisah pun sebenarnya..sebab rupanya,bila kita tak ambil makanan berat sangat masa sahur,perjalanan seharian kita jadi lebih cergas berbanding kalau ambil makanan berat..cuma masa sahur tu kena minum air banyak sikit..wallahualam.. (huhu pandai je buat teori sendiri...)

P/S : okaylah sampai sini sahaja untuk kali ni..macam panjang dah una merepek..Tak tahulah apa una tulis ni..maafin segala kekurangan una..I'm just a human being,anyway..

Wassalam,

Love,Fi Hifzillah.
~UNA~

6 comments:

  1. tak ada la sedih sgt pun kan nak kena sahur kat UPM..ada gak member sahur sekali...kalau sahur sorang2 tu baru la sedih....rajinnya pagi2 siapkan sahur, xde cafe ke yg jual makanan kat UPM tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah ada...tapi cafe tu tutup bukak pukul 10 tutup pukul 3 pagi..boleh tak macam tu? sape yang sahur pukul 2 3 pagi...ape pun tak boleh lah cafe tu..

      Delete
  2. Belum cuba lagi sahur ringan, tahun 2015 sahur berat ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglah..ni first time sy sahur ape hado je

      Delete
  3. Zumal masa belajar dulu pun sahur apa yang ada jer Una...

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...