Tuesday, 23 June 2015

Putra Harith ku dicium orang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Rasanya una macam dah tergolong dalam orang yang cepat cemas..mana tak nya,dengar bunyi whatsapp masuk,terus una check whatsapp dan rupanya message dari group family,..dan ayah send gambar kereta myvi una kena langgar..siap adik una jadi model pulak tu kat kereta tu..


Al-kisahnya, kereta kawan ibu reverse dan tak tengok cermin belakang..una yang tengah study untuk exam esok,tengok gambar kereta tu tiba-tiba terus nangis...terus hilang focus,dan terkendala process study..Allah je tahu macam mana sedihnya una rasa...sebab una jaga elok-elok sangat kereta tu...basuh kereta pun tak hantar car wash..vacuum sendiri walaupun tak la nampak sempurna macam car wash tapi okay la jugak.. rasa geram pulak kat orang yang langgar tu...eearrghhh tsk tsk...

Humm..tapi cuba tahan jugak rasa geram ni...on the other side of my thinking, una fikir jugak, kenapa una boleh nangis pulak padahal kereta tu ibu bagi tahu nanti claim kat kawan ibu tu..Mungkin tu la rasanya bila kita terlalu sayang kat barang kita jaga..Tapi masalahnya una nak start intern lagi 6 hari... sempat ke nak siap kereta tu...arghhh ya Allah...help me...macam mana ni.. 😭
😭😭😭
P/S: I am so sedih....waarghhh..


Fi Hifzillah,
~UNA~

15 comments:

  1. Sabar yer Una, tumpu pada exam tu dulu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tme kasih...doakan yg tbaik untuk una ye..

      Delete
    2. All the best untuk exam tu yer Una...

      Delete
  2. menda nk jdi.. sabo jek lah.. hmm.. fokos exm dlu.. fighting!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dah abis exam..hehhe

      Delete
  3. Alamak! kalau saya boleh dah hilang fokus nak study! hurmm mesti ada hikmahnya tu....tak apalah..nnt kan akan dibetulkan kan....sabar ya....

    singgah blogwalking! salam ramadhan ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan sue...tulah memang sedih betul rase ni..

      Delete
  4. bersabarlah, anggap ia ujian. Nanti Allah tunjukkan jalannya..in syaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..terima kasih namy...sedihhhh

      Delete
  5. sabar jelah ye, nanti pergi saman orang yg buat tu.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hummm kawan ibu sendiri yg langgornyeee

      Delete
  6. ni ke myvi yg gangster tu.?
    heheheh juz kidding.. btw, so sad to hear that bila kete kena cium... kete sy pon kne cium thun lps sampai skg malas mls nk repair

    ReplyDelete
    Replies
    1. haipp...myvi yg ni baik..sebab die warna merah..die x buat benda mengarut2 tu..die selalu pergi masjid,ceramah2 agama je..hehehe

      Delete
  7. Sabar la Una...insyaallah sempat siap tu. Tp x payah la geram sgt...dia bukan sengaja pun. Sabar je la puasa2 ni....

    ReplyDelete
  8. Sabarlah ya pasti ada hikmahnya

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...