Wednesday, 16 May 2012

Kuasa Allah

Kebelakangan ni ramai golongan artis wanita Malaysia yang dah buat transfomasi,bukan transfomasi untuk kejar popularity atau publicity ataupun untuk ikut tren fesyen bertudung sekarang eh..BUKAN...salah sangat...

Memang tertarik sangat bile terbaca cerita pasal pelakon Yat yang dapat hidayah dari Allah dan mula berubah ke jalan Allah.Semoga perubahan Yat dan yang lain akan dapat dicontohi  masyarakat-masyarakat perempuan Islam,tak kisahlah ape jenis bangse pun,sebab ya Allah bile bace cerita tu terase nak nangis..alangkah untungnya mereka yang diberikan kesempatan dari Allah untuk perbetulkan kesilapan..So sepatutnya kita cubalah gunakan peluang tu sebaik mungkin..Perubahan,penghijrahan tu perlu dalam diri semua orang,walaupun bukan secara mendadak tapi at least  kita cuba,and day by day,kita perlu jadi lebih baik,insyaAllah.
                             
                                                 Kepala Yatt Melekat Pada Sejadah

Sekarang pun dah macam-macam tanda-tanda kiamat yang keluar..masyaAllah..
Ya Allah,tetapkanlah hatiku,hati keluargaku,kaum keluargaku,pendidik-pendidikku,rakan-rakanku,dan masyarakat islam lain ke atas agamamu ya Allah walau apa juga dugaan,ujian yang menimpa diri kami.janganlah kau tarik hidayahmu setelah kau berikan hidayah kepada kami..dan kau berikanlah hidayah buat hamba-hambamu yang masih belum mendapat hidayahmu ya Allah..sesungguhnya mereka juga mahukan hidayah dan petunjuk darimu,namun masih belum bertemu dengan masa mereka itu,ya Allah..berikanlah nikmat dan kemanisan iman buat kami semua ya Allah..ameen.

No comments:

Post a Comment

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...