Monday, 28 September 2015

Apa yang busy sangat tu?

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Hai..apa khabar semua orang....una rindu sangat-sangat nak tulis lagi kat dalam ni..tapi apa kan daya,una terlalu busy dengan urusan seharian...una baru sahaja lepas submit final report untuk internship petang tadi,rasa lega yang teramat sangat sebab selagi tak submit,selagi itulah una terikat dengan report yang tak siap-siap..once deadline dah nak sampai bukan main mencurah-curah idea datang. 

TQ Google 

Okay itu cerita pasal report internship,hari ini juga,una dah dapat task untuk FYP ( final year project ) una yang bertajuk "Effect of pixel size in gamma camera image for breast cancer image " nampak tak tajuk tu macam berkaitan medic? Una memang saja pilih tajuk ni sebab Una tak dapat capai cita-cita nak jadi doktor,at least una dapat give something for medical pun okay lah kan..even una dalam bidang engineering sekarang.

Lastly, una nak inform yang una akan start jadi cikgu tusyen minggu ni,doakan una dapat sampaikan ilmu dengan berkesan dan semoga ilmu tu bermanfaat untuk orang yang una ajar.Okay cukup dulu untuk kali ni..penatnya ya rabbi... 

Okay ni survey yang una buat sendiri okay untuk sebab-sebab yang membuatkan seseorang tu busy tak hengat punya.Boleh checklah ampa ada kat kategori yang mana..

Apa yang menyebabkan seseorang busy yang teramat sangat?

1. Nak improve diri untuk jadi lebih better
2. Nak merawat hati yang luka dan kecewa
3.Tak buat perancangan yang bagus (tak ikut priority )
4. Suka buat kerja last minute
5. Memang dah sampai masa kritikal yang membuatkan seseorang tu busy
6.Allah sedang menguji (semoga dapat lalui ujian ini dengan sempurna)

P/S : Okay ini saja yang una dapat conclude kan untuk sebab yang buatkan seseorang tu busy tak hengat..kalau ampa ada lagi sebab lain..boleh drop kat ruangan komen bawah ni okay...Tapi basically,sesibuk mana pun kita dengan urusan dunia ni,jangan sesekali lupa dengan tanggungjawab yang lebih besar,iaitu tanggungjawab terhadap solat.Jangan sesekali melewatkan solat dan jangan jugak mendahulukan urusan dunia sebelum urusan akhirat..Bila kita selalu dahulukan Allah dalam setiap urusan kita,Allah juga akan selalu mudahkan dan lancarkan segala urusan kita,inshaa Allah..Okay daa una nak masuk tidur dulu..Fi amanillah..Good Night..do better for tomorrow..inshaa Allah..

Wassalam.

Fi Hifzillah.
~UNA~

4 comments:

  1. busy buat kerja kira ok lah 2

    ReplyDelete
  2. saya pun busy gak...tulis blog yang banyak banyak tu..

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan segala urusan Una...

    ReplyDelete

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...