Friday, 8 June 2012

To my Ex boyfriend

Bismillahirrahmanirrahim..
Hari ni adalah hari terakhir aku di Ptss,Perlis..Esok (sabtu) insyaAllah aku akan balik ke Selangor,bas dijangkakan akan bertolak lebih kurang dalam jam 9.00 pagi.

Jadi,mungkin hari ni jugak lah hari last aku akan nampak dia.Dah dekat dua tahun aku dengan die clash,and dengan ex aku tu memang sesuatu yang buatkan aku belajar banyak sangat,ye lah mungkin itu kali pertame aku couple,kali pertame aku clash kot..

Aku anggap semua ni sebagai ujian dan takdir dari Allah untuk aku,dan aku sentiase cube berfikiran positif dengan segale pekara yang aku terima,yang jadi kat aku sepanjang aku kenal die,orang-orang di sekeliling die.Walaupun aku tak pasti ape sebab die nak clash,tapi aku terima,walaupun mula-mulanya aku sangat down.

Bukan senang untuk sentiase berfikiran positif,tolak semua rase sedih,rase marah,rase sakit hati,rase hati ni macam kene tikam..Memang susah,sebab aku pun manusia biase,bukan orang yang ade keistimewaan sampai boleh tepis semua rase tu macam tu je..

Alhamdulillah sangat dengan kesabaran aku,sebabkan aku fikir "kalau aku terima ujian Allah ni dengan ikhlas,Allah mesti akan berikan aku yang lebih baik ",jadi aku lepaskan die dengan ikhlas.Alhamdulillah jugak aku belum pernah marah die,atau gf die yang sekarang,walaupun sekali..Alhamdulillah aku berjaye tukar perasaan marah,benci kepade rase redha..

Sedar tak sedar dah dua tahun aku praktikkan diri aku jadi macam tu...alhamdulillah..


Mungkin akan ade orang yang kate aku hipokrit,tapi ini lah care aku..Terima kasih untuk naz yang dah banyak tolong aku dulu.Dari menangis bertukar senyum...terima kasih. :)

And to my ex : Assalamualaikum,maafkan aku sebab tak dapat jadi yang terbaik untuk kau.Aku dah cube yang terbaik,tapi still tak berjaye.Jadi aku anggap ini lah carenye untuk buat kau happy,dengan biarkan kau pilih jalan kau sendiri,.Walaupun care kau tinggalkan aku tu agak "tidak sepatutnye",tapi lame2 aku redha.Aku belajar maafkan kau dan percaye Allah ade perancangan yang lebih baik untuk aku.Jangan risau,sekarang aku dah maafkan semua orang,insyaAllah,Allah mesti akan beri yang terbaik untuk aku.So,gudluck untuk kau dekat luar sane.Lepas ni kite dah tak nampak antara satu same lain.Sedar tak sedar dah dekat 2 tahun semua ni berlaku.

Lagu kat atas tu untuk kau,walaupun bukan semua liriknye untuk kau.Aku happy sebab kau dah happy..
Cuma kau doakanlah aku pulak ye,semoga aku dapat seseorang yang beriman,baik,terima aku seadanye,boleh buat aku happy,ade dengan aku susah dan senang..

Mintak maaf lagi sekali untuk semua kesalahan aku dekat kau sebelum ni..Aku doakan yang terbaik untuk kau.GOOD LUCK! :) Till then,Bye,Assalamualaikum. :) Smile always ..^__^

No comments:

Post a Comment

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...