Sunday, 25 January 2015

Suamiku Encik Perfect10

Hai assalamualaikum...

Suamiku Encik Perfect10, lakonan oleh my favourite actress and actor Lisa Surihani and Aaron Aziz, lagi-lagi bila dorang tampil sebagai Hero dan Heroin cerita ni lagilah aku excited nak tengok..So,lepas da tengok..I'm definitely give them 5 stars!! Of course..

Basically cerita ni tak lah based on kesedihan..sebab ade sweet,ade kelakar sikit,ade sedih,ade geram..tapi yang pasti lebih banyak yang sweet la cerita ni..serious tak tipu..awal cerita ni start dengan pertemuan dalam flight dan Zarief Daniel (Aaron) as a stranger sanggup tolong Alia Azmin (Lisa) untuk hal personal pulak tu..Bayangkan,in real world ada ke orang sanggup buat macam tu..and ending die buat aku sebak la jugak...sebab at the end Alia buat bende sweet balik kepada Zarief sampai buat Zarief tu nangis la..(Ke sebab kau yang hati bunga sangat husna...orang lain relax je)

Bytheway,congratulations untuk pengarang novel cerita ni sebab aku rase situation macam cerita ni mungkin kita tak pernah jumpa lagi...tapi lagu tema cerita ni la yang buat lagi sedih once kita tengom betul-betul pada lirik dia.. (kenape macam terjiwang pulak ni..)

Ini menunjukkan lagi kuasa and rancangan Allah untuk kita tu datang dari pelbagai sumber dan keadaan..Jadi berserah diri dan yakin dengan kuasa Allah tu memang penting..

P/s : Sebabkan cerita ni kawan aku yang tak biasa tengok cerita melayu terpaksa akur untuk ikut aku tengok cerita ni..thank you so much.. "ini semua lisa punye pasal "..

Nah aku belanje sikit few scenes dalam cerita Suamiku Encik Perfect10..Gigih snap from tv..admire sungguh.!

No comments:

Post a Comment

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...