Saturday, 25 February 2012

final projek boleh buat orang sakit jantung...

     Semalam aku pergi jumpa Abg Fiq untuk repair laptop aku ni...sumpah aku kesian sangat dengan die,sebab kene tunggu aku..lame jugak la..janji kol 9.30 pagi, pukul 10.45 baru aku sampai...
    Tapi sumpah x sengaje,..aku kene jage adik aku kejap sebab ibu gn ayah kau kuar..last2,ibu aku mintak tolong jiran sebelah,Kak Kiah tolong jage adik aku jap..mule2 fikir nanti mesti adik aku nangis..tapi nasib baik la die ok je...
    Sampai-sampai je mcD aku bagi abg fiq repair laptop aku..sebabkan malam semalamnye aku sibuk siapkan projek,sampai lupe nak backup..pastu pagi tu abg fiq terpakse back up kan..lame jugak la....sumpah kesian gile aku kat die..
     tapi die backupkan yg kat desktop aku je..yang lain die wat ape tah..tapi nasib baik die tak format lagi laptop aku,aku cakap aku punye projek letak kat my document...n die cakap die x back up...terus lemah semangat aku...tak ley nak fikir ape..sebab memang dah banyak sgt aku wat..kalau fikir nak buat balik tu memang aku kene sanggupkan jugak,tapi memang masak la aku...
   mungkin jugak aku boleh di serang sakit jantung sebab tension sgt...hmmm
dalam kol 3 lebih abg fiq balik rumah bawak laptop aku,aku sentiase ikut update die pasal laptop aku tu..then die cakap macam de jumpe..tapi aku still cm nervous lagi..sebab macam x sure..last2 dalam lepas masgrib die cakap betul da jumpe..tapi x ley bukak pulak..mungkin kne install baru bole bukak..than

Thursday, 23 February 2012

Seronok betul berjalan semalam..=.="



     Dia memang dah lain..bukan yang macam aku kenal dulu..kalau je aku boleh repair laptop aku sendiri,aku x mintak tolong dia..
     Dari pukul 8.30 pagi aku kuar rumah,pergi bank,pastu pergi ktm dengan bawak laptop,aku punye lah kol berkali-kali dia angkat pun,sebab kan aku dah cakap nak dtg,aku teruskan jugak pjalanan tu..elok aku sampai je kat KL sentral,aku call dia,angkat pulak..pastu cakap malas nak kuar...Dah la aku sorang-sorang nak ke Bukit Badak tu..terpaksa lah aku patah balik rawang balik...rase macam nak nangis,tapi tahan je..sebab xkan nak nangis depan orang ramai pulak kn..
    Aku memang tertanye-tanye sangat kenape dia tergamak buat aku macam tu..sikit pun x mintak maaf,x inform,n x rase kesian langsung...Maksudnye sekarang dulu aku anggap dia tu gentle ape semua tu mungin bukan dia yang sebenarnye...
Manusia memang cepat berubah...yup memang betul..tak de ape kat dunia ni yang KEKAL..
So lepas ni aku tak boleh terlalu berharap atau percaye dengan orang..hurm..

Sunday, 12 February 2012

Berhenti berharap..

 Hari ni aku dah dapat jawapan untuk semua persoalan yang ade dalam fikiran aku.
Terima kasih sebenarnye kat farah,jiran aku,dalam tak sengaja tindakan die semalam buat aku sedar semula.
Aku patut berhenti berharap untuk orang yang sikit pun x pandang aku.memang betul orang kate,kita x boleh paksa orang untuk suka kita.Aku pun x pasti kenapa aku suka kat die.Mungkin sebab die banyak tolong aku dulu,bagi semangat balik kat aku time aku down dulu,selalu datang tempat aku sebab nak tolong aku..Erm mungkin sebab budi baik die tu yang buat aku suka die..
mungkin sebab dulu aku pernah rapat dengan die,sifat caring die tu yang buat aku suka die..mungkin.
So ikhlas ke aku suka die?
    Lepas ni aku da taw ape aku patut buat.aku kene tutup sekejap hati aku untuk suka2 orang ni..fokus dengan last sem aku ni,..and cipta masa depan yang cerah atas usaha aku sendiri..kene terus usaha..:)
aja2 fighting!

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...