Friday, 7 December 2012

Mood Exam ~.~

Assalamualaikum


So, huu... already in a tough zone.. Memang time-time terdekat ni,kebanyakan universiti dah nak tiba ke final exam.So  macam biase,most of students akan bertungkus-lumus untuk score yang terbaik untuk final exam masing-masing...

Macam UPM,final exam akan start 31 December ni..and first subjek is Mathematics Engineering 1..So macam mane ni..aku kene plan dengan baik so that aku dapat study dengan berkesan..dan jawab exam dengan baik...kurang sebulan je lagi....uwaaaa..

Ya Allah,aku mohon janganlah aku jadi leka disaat-saat genting ni..and please guide me ya Allah...berikan aku kejayaan agar aku dapat menggembirakan kedua ibu bapaku ya Allah..amin....
Huiii stressnye rase...bukan dengan nk susun jadual untuk study je,tapi untuk aktiviti kolej jugak...haishh :(

okay-okay...cool down...ok sekarang aku rase aku kene list ape aku perlu buat....
insyaAllah semua bende boleh settle..

My-to-do-list 
1- Jage hubungan dengan Allah,ibu bape dan orang sekeliling.
2- Study setiap topik dengan faham  (but dont take too much time) 
*untuk ECA,MATHS ENGINEERING,KENEGARAAN,TITAS,ETNIK
3- Buat seberape banyak latihan 
*untuk ECA and MATHS ENGINEERING
4- Try untuk stay up and study (but still jage kesihatan)
5- Buat nota ringkas untuk setiap topik
6- FOKUS!!!

P/S : Thats it...ya Allah permudahkan segale urusan aku,jangan biarkan aku leka..Berikanlah kejayaan berpihak kepada aku dan mereka yang menduduki peperiksaan yang berusaha mendalami ilmu-MU yang luas..

No comments:

Post a Comment

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...