Saturday, 14 November 2015

Ini Bukan Cinta,Awak.

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

Lama betui una tak update blog ni ya..bukan je blog,social media lain macam instagram,twitter pun lama juga tak update,facebook lagi lah...tak tahu apa nak dibuat dengan facebook,tak bukak facebook langsung,melainkan kalau ada yang share file...hehehe

Tapi kali ni una tergerak untuk share satu video dari Youtube yang una tengok,yang bertajuk , "Ini Bukan Cinta,Akhi " oleh Aqilarin Shamsi... Niat asalnya una nak tengok video lagu Ku Ingin Berubah  dan Seperti Dahulu dari Tarbiah Sentap tapi lepas tu una terjumpa video yang juga bermanfaat ni..

Dan message yang nak disampaikan adalah untuk mengingatkan kita apa yang sebetulnya yang dikatakan cinta..macam mana untuk kita jaga hati kita dari cinta yang belum halal..nampak susah,tapi ini lah yang perlu dibuat,supaya hubungan lebih berniatkan Allah,dan kita tahu perasaan yang datang tu adakah semata-mata kerana Allah? atau bertujuankan keseronokan dan mengikut permintaan hati semata-mata.


"Our heart are always restless,In remembrance of Allah,it finds rest."



Link Untuk Lihat Video ----> Ini Bukan Cinta,Akhi

Semoga kita semua jelas dengan hakikat bahawa cinta yang tidak halal,walaupun berselindungkan atau beralasankan keimanan kepada Allah,juga adalah maksiat yang dalam erti kata lain,berdosa jika dilakukan.Wallahualam.



Link Untuk Lihat Video ----> Jeans Vs Skirts

Ini juga lagi satu video yang menjadi inspirasi untuk una..dan una harap dapat jadi inspirasi untuk awak semua jugak..sangat direct dan penuh dengan message yang menjelaskan lagi yang cinta yang belum halal tu adalah sia-sia..Mesti pun cinta tu fitrah tapi,perlu dahulukan cinta yang kukuh kepada Allah,rasul dan ibu bapa...dan perbaiki akhlak diri dulu..Wallahualam..

Tapi una nak berikan credit juga untuk pelakon-pelakon short film ni,diorang memang berbakat dan memang sampai message yang nak ditujukan..bermula dari sound effect,background music,skrip,graphic sampai ke lakonan...Thumbs Up untuk semuanya.. :)
Bestnya kalau una dapat buat video macam ni jugak...tapi tak ada geng..huhu :(

P/S : Sorry una tak dapat share direct video,sebab tak tahu kenapa keluar error 404 pulak untuk tekan share video,mungkin ada maintance yang blogger tengah buat..jadi una cuma boleh share link sahaja...Semoga bermanfaat untuk semua...


Wassalam,

Fi Hifzillah,
~UNA~

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...