Monday, 31 December 2012

Selamat Tahun Baru 2013 ..Ape azam tahun baru?

     Assalamualaikum dan selamat sejahtera =)


Lame dah tak post entry..bukan je blog facebook twitter gue pun dah lame x bukak..busy bebenor dengan preparation untuk exam..penat sangat rasenye walaupun just duduk study.. so hari ni adelah hari first aku ambik exam kat sebagai student UPM dan hari ni adelah exam paper Mathematics Engineering 1...alhamdulillah,boleh jugak la jawab,walaupun ade jugak certain soalan yang x dapat jawab..sedey pedeyy..huhuhu.

Pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru dah...These days,most of radio station akan count hari untuk ke tahun baru,.. And most of people seems like so excited kan.. Aku pulak lain kali ni,hambar semacam je..tak de feeling sebab takut nak exam...

Tapi ape-ape pun Selamat Tahun Baru 2013 kepade semua masyarakat Malaysia dan yang kat luar Malaysia..(walaupun mungkin ade yang terlambat sikit.. ) ..So,macam mane? dah tercapai ke azam 2012? Kalau tanya kat aku,confirm ade yang belum sebab exam pun baru start hari ni,so kene sambung sampai tahun depan jugak...hehe..

Tapi azam 2013 aku dah ade dah... =D Azam aku...banyak..

1. Nak jadi semakin dekat dengan Allah.
2. Belajar buat time management dengan lebih baik.
3. Kumpul duit pergi umrah..nak pergi dengan parents..InsyaAllah (Kumpul duit je dulu..)
4.Dapatkan pointer yang cemerlang .

So ape pulak azam korang untuk 2013 ni? 
Ape pun yang penting ape jer perkara yang kita buat,kenelah kerane tuhan dan dalam mase yang same dapat beri kebaikan kepade orang lain... Same-same kite usaha jadi lebih baik..okay ..

P/S : Selamat Tahun Baru 2013..Semoga lebih baik dari tahun lepas.. :)


Friday, 7 December 2012

Mood Exam ~.~

Assalamualaikum


So, huu... already in a tough zone.. Memang time-time terdekat ni,kebanyakan universiti dah nak tiba ke final exam.So  macam biase,most of students akan bertungkus-lumus untuk score yang terbaik untuk final exam masing-masing...

Macam UPM,final exam akan start 31 December ni..and first subjek is Mathematics Engineering 1..So macam mane ni..aku kene plan dengan baik so that aku dapat study dengan berkesan..dan jawab exam dengan baik...kurang sebulan je lagi....uwaaaa..

Ya Allah,aku mohon janganlah aku jadi leka disaat-saat genting ni..and please guide me ya Allah...berikan aku kejayaan agar aku dapat menggembirakan kedua ibu bapaku ya Allah..amin....
Huiii stressnye rase...bukan dengan nk susun jadual untuk study je,tapi untuk aktiviti kolej jugak...haishh :(

okay-okay...cool down...ok sekarang aku rase aku kene list ape aku perlu buat....
insyaAllah semua bende boleh settle..

My-to-do-list 
1- Jage hubungan dengan Allah,ibu bape dan orang sekeliling.
2- Study setiap topik dengan faham  (but dont take too much time) 
*untuk ECA,MATHS ENGINEERING,KENEGARAAN,TITAS,ETNIK
3- Buat seberape banyak latihan 
*untuk ECA and MATHS ENGINEERING
4- Try untuk stay up and study (but still jage kesihatan)
5- Buat nota ringkas untuk setiap topik
6- FOKUS!!!

P/S : Thats it...ya Allah permudahkan segale urusan aku,jangan biarkan aku leka..Berikanlah kejayaan berpihak kepada aku dan mereka yang menduduki peperiksaan yang berusaha mendalami ilmu-MU yang luas..

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...