Monday, 15 October 2012

Sifat berpasangan adalah untuk saling melengkapi..

Assalamualaikum :)

untuk lelaki..
      Hari ni aku tibe-tibe pandai bagi ceramah pulak dekat orang...Sebenarnye aku pun tengah rase sedih..
(sebab ape..rahsia.) Tapi roomate aku name die Bedah (bukan name sebenar) tibe-tibe bersuare katenye: "hurm..best kalau ade boy friend kat UPM ni,jelesnye tengok orang yang ade boy friend..bole jumpe,makan same-same,jalan same-same,study same-same..." huhu.. kenape ye sejak dua menjak ni kawan-kawan aku cakap macam tu..Semalam time pergi The Mines pun ade yang cakap macam tu jugak..Tapi die gurau je,die pun ade boy friend dah..

Berbalik ke cerita roomate aku tu,.
Aku pun cakap kat die : "Tak pe kalau tak ade boy friend,kawan pun okay...untuk jadi belajar same-same "..Lepas tu die diam..Tapi lepas tu die cakap lagi : "Bestnye tengok orang konvo 
(aku pun fikir,tula..bile la kite nak konvo..padahal baru je start belajar..) ...(sambungan )
boy friend ade kat sebelah..Ambik gambar same-same..Hurm..Sweetnye... Aku pulak terdiam... 
And aku cakap :Hurm..Betul.. Bestkan.. -___,-

Lepas tu die luahkan..kalaulah ade orang yang datang dan nak serious dengan die dalam keadaan die yang sekarang,die akan sangat terharu dan hargai orang tu...Tapi,kalau suatu hari nanti die ditakdirkan berubah keadaan,dan orang yang pernah tolak die dulu nak dekat dengan die,mungkin susah untuk die terima...

Tibe-tibe aku teringat suatu situasi yang aku nampak sendiri dekat The Mines semalam yang buat aku fikir and aku cerita dekat die..
                                              
Aku bagi taw : "Semalam sepanjang tengah ade dalam The Mines,sambil jalan,sambil tengok barang,sambil makan,aku tengok jugak orang-orang dekat sekeliling..Aku nampak macam-macam jenis orang,macam-macam jenis pasangan... Ade yang perempuan lebih tinggi sikit dari lelaki, ade yang lelaki Melayu dan perempuan India,ade yang lelaki India perempuan Melayu,ade yang perempuan tak berape cantik dengan lelaki yang agak smart dan cute..perempuan yang gemok sangat-sangat dengan lelaki yang kurus.."
And roomate aku senyum..

Dalam fikiran aku bukan nak kutuk taw...Tapi aku fikir.."Alhamdulillah..ade lagi orang yang tak memilih pasangan berdasarkan rupa paras,warne kulit,kecantikan dan saiz.."

(Sebenarnye aku nak bagi confident dalam diri die..)

Aku pun bagi taw die,manusia ni semuanye tak sempurna..So manusia ni diciptakan berpasangan untuk saling melengkapi..Rusuk tulang akan bertemu jugak dengan empunya badan...InsyaAllah :)

Bersabar..dan Allah tak akan sia-siakan kesabaran tu..
P/S : And sebenarnye kate-kate ni untuk meredakan kesedihan kat aku jugak.. =l


Friday, 12 October 2012

Aku bukan lagi student IT..

Assalamualaikum


Rase sedih,penat,and bosan memang ade dalam diri aku sekarang..Sejarah pun berulang kembali bile aku yang awalnye nak jadi doktor pakar perubatan sangat-sangat,tapi tak dapat,and aku ikut cakap cikgu aku untuk masuk bidang IT,then aku masuk dengan start dari ZERO.. aku usaha sungguh-sungguh lepas seorang kawan aku *** bine and tanam semangat dekat aku..

Aku usaha sungguh-sungguh untuk datangkan rase minat..Tapi secare psycho kite akan buat something dengan bersungguh-sungguh bile adenye sumber inspirasi kan..Tapi ape pun aku memang dah start tukar ambition aku dari doktor kepade programmer..

Berhenti setengah jalan sebelum tercapat impian memang bende yang sangat memilukan,memeritkan,menyedihkan dan me me me yang lain..Sangat frust..But whatever it is..Just move with the flow..Yang penting aku kene bukak hati untuk cinta and suka kat bidang baru ni...

Susah jugak nak buat bende yang kita tak suka..So by hook or by crook,perlu latih diri untuk suka.. Aja2! 
Sekarang aku kene belajar dari ape yg pernah jadi dulu,and usaha lebih untuk suka dengan bidang baru ni..InsyaAllah aku bole..kot..boleh la..hurm..sebabkan kat U ni lecturer ajar laju gile....So aku rase mcm nak give up pun ade,sebab aku i just start from zero..ok may be i've heard about it before tapi itu untuk 3 tahun lepas...and just for the basic...Arrgghhh...Stressnyee....Ya Allah please help me..Aku taw ini yang terbaik kau berikan untuk aku..Tunjukkanlah hikmah disebalik semua ni :'((

I DonT KnOw What I WanT To Be!!!

P/S : Fighting!! u can do it Husna!! U're not the one who could give up easily!!! remember!

Tuesday, 9 October 2012

Mane aku nak cari....?

Assalamualaikum..

Sekadar gambar hiasan ;)
   Puas aku fikir..Rase nak tergelak pun ade..Dulu time aku sekolah,aku ade kawan baik dengan senior sekolah aku,tapi ibu tak bagi..Then lepas sekolah aku start couple,pun tak bagi...Ok fine..sekarang dah dekat 2 tahun lebih aku tak couple,tak de kawan baik lelaki..Semuanye kawan biase..Dulu ibu cakap jangan couple mase study,tunggu dah kerja nanti baru boleh,tapi tibe-tibe beberape bulan sebelum ni ibu asyik tanye pasal kawan lelaki special,ok la tak pe..Mungkin saje-saje gurau..Tapi sekarang ibu selalu cakap pasal lelaki tu,lelaki ni kat aku...Kawan lelaki aku mase kecik-kecik dulu...Bile aku plan nak kawin..?Pelamin nanti nak letak kat mane...

Oh my goodness blurrnye aku rase..What should i do..Aku tak de boyfriend kot..Kawan rapat lelaki pun aku tak de..Semuanye kawan biase...and in fact,i'm not ready to get married..Erm tah la aku macam tak reti nak pilih lelaki macam mane..Yang penting aku nak yang menjage solat,hormat orang tua,penyabar,pemurah,yang ade sense of humor,yang berpendidikan,then yang sedap mate memandang.. =) hehe insyaAllah..So sekarang ni aku just focus untuk study dulu and be a good muslimah..And for me,my JODOH would be a suprise from Allah.. :D

P/S : Acane ni..? mungkin aku boleh buat audition kot..hehe..


Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...