Tuesday, 7 August 2012

Segmen : Blogwalking Dari Blog Ni Ke Blog Tu

Assalamualaikum =)

Photobucket
Jom la join..Klik kat gambar ni ok..:)
Halluww.. Selamat berpuase untuk yang beragama Islam ..Harap-harap semangat kite masih tebal ye macam    awal Ramadhan hari tu..:) Ok,macam yang terpampang kat atas tu,haa tu adelah banner "Segmen Blogwalking Dari Blog Ni Blog Tu " yang di organized oleh si gadis comel,Nur Jazz.. Aku tak sure umur die bape,tapi memang comel la orangnye..Dan,antare syarat dalam segmen ni adelah,kite kene tag-tag la kat blogger lain pasal segmen ni dan make sure blogger tu taw..Jadinye aku telah pun di tag oleh seorang yang baik hati ni,sape-sape nak kenal boleh klik kat name die ni..Nurfara Hani :D 

Haa.Cam tu lah citenye..So sape-sape yang berminat dengan segmen ni,jom la join..Boleh tambah kenalan..Okay kan... :D

DATELINE: 12 OGOS 2012 (11.59 P.M)

35 Followers

Tag :

Sekian terima kasih  ^^,


Thursday, 2 August 2012

Alhamdulillah dapat 2 sekali gus..

Assalamualaikum =)

Terima kasih ya Allah..atas rezeki yang Kau beri pade aku :)
Alhamdulillah..Sekarang ni baru aku ade semangat balik untuk berblogging (walaupun agak penat lately tapi aku kene kuatkan jugak sebab banyak sangat pkare yang aku rase nak share dengan korang :) ) InsyaAllah semoga segale info dan ilmu yang aku nak sharekan lepas ni berguna dan dapat tambah general knowledge korang...Ameen...Dua tiga hari ni aku memang agak busy..Bayangkanlah dalam seminggu aku dapat 2 jobs..Alhamdulillah la...(Kalau tak sebelum ni kan aku goyang kaki,menganga je kat rumah..)So bile dah busy tu biaselah..Mase nak berblogging tu terhad dan mood kadang datang kadang tak datang.Mood yang datang kalau dah penat adelah..? mesti lah mood rehat and TIDO..:P

Ok cite pasal 2 jobs (part time je pun..huhu) yang aku dapat dalam seminggu tu,first aku dapat job sebagai "pembantu doktor" kat Klinik Pergigian & Ortodontik Dr Ahmad kat Rawang..Second,aku jadi "guru tuition" sekolah rendah untuk subjek Maths and English (BI aku tak power sangat pun so ajar sekolah rendah je la..hee) Anyway,TQ kat kawan aku,Ain Atikah yang pinjamkan student die untuk aku..So sekarang ni memang aku busy dengan  susun jadual,cari buku,tengok ape yang aku kene ajar,budget yuran and macam-macam lagi...Alhamdulillah jugak la sebab aku dah pernah ade pengalaman buat tuition untuk student form2 lepas SPm ri tu... ;)

Ok berbalik kat cite pembantu doktor gigi tu,since aku study bidang IT,so aku start dengan "o" @ zero..So doktor ajar aku macam-macam,and,aku dapat pengalaman yang orang-orang sebidang dengan aku tak dapat..hikhik..(Contohnye,aku tengok macam mane doktor pasang braces,tanggal braces,bersihkan gigi,buat model gigi dan macam-macam lah lagi..) Tapi macam mane pun bende-bende ni lah yang aku akan share kan kat korang semua...Segale info and nasihat pergigian yang doktor bagi tau,untuk entry-entry aku akan datang.insyaAllah..Seronok tau.. ;)

P/S : Dulu mase sekolah aku nak sangat jadi Pakar Perubatan,berangan bukak klinik sendiri and bukak pusat tuition sendiri..Alhamdulillah walaupun hanye pembantu doktor klinik and guru tuition pert time je..Allah still makbulkan permintaan aku untuk merase semua tu .. TQ ya Allah :)

Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...