Sunday, 29 July 2012

Al-kisah 28 Julai 2012

Assalamualaikum =)
Photo: For You~
Thank you Ain via Facebook
Sedar tak sedar dah 4 hari semangat aku nak berblogging hilang..Dalam 4 hari ni aku mampu untuk bace blog orang lain je..Pastu tgk movie korea..Selain faktor line berokband yang macam siput,aku memang tak larat pun nak update.Penat sangat aku rase..Nak taip pun tak larat..Dah macam orang tak biase puase pulak aku ni...(Ok cite ni tak de sangkut paut dengan gambar kat atas tu Husna.! ) 

Ok lah,ceritenye,semalam,28 Julai 2012,adelah hari jadi aku,tapi aku macam tak alert la dengan tarikh,tengok jugak kalender tapi pastu lupe balik..So sampaikan aku tak perasan yang hari tu dah 27 Julai..Malam tu aku pun sambung layan movie Korea..Pastu beberape jam kemudian aku tengok tab facebook aku bukan main banyak notification (Movie tu aku maximize je,tak full screenkan ) 

Then aku bukak tab facebook tu...Tarraaa...Selamat Hari jadi...Happy Birthday..Selamat Hari Tua...HB...Selamat menyambut 21 tahun,jangan lupe pergi daftar undi dan banyak lagi lah wish yang aku dapat...Haha waaa rase macam dapat surprise (walaupun dalam bentuk text je.. ) So lepas tu aku hold movie korea and aku reply lah satu persatu wish tu..Memang tak putus-putus..Macam artis dah aku rase..Kakaka..Tak termasuk yang im pastu ajak borak pulak lagi..Rase 1 perasaan yang lain..Yelah ikutkan memang dah de alert birthday pun kan kat FB,yang memang ingat,ingat la kan..Tapi at least dorang willing untuk wish jugak,so aku rase sangat menghargai dan dihargai,seronok bile reply balik,walaupun penat sket nak reply satu-satu..Seronok je malam tu...

Tapi,when it comes to morning,aku rase tak best..Sebab,biasenye ibu aku yang first wish bile pagi,tapi ibu aku tak wish..(sedih owh rase) Tapi rase sedih tu di cover dengan happy bile fikir kawan aku,Ain Atika janji nak bawak aku lepak kat rumah die..Hurm tapi tunggu punye tunggu tak de pun..Pastu die message aku kate baru bangun..=.=" (grrrrr ainnnnnnnn!!!!) 


Mule-mule aku rase malas nak kuar tapi kuar je la sebab die cume lambat bangun..So aku pun kuar dengan Ain..Mule-mule Ain cakap pergi rumah die je tengokkan macam mane nak tukar language kat laptop..So aku pun pakai T-shirt,seluar track,selendang and selipar tandas bunga-bunga...Tak selesa pulak lepak kat rumah die pakai Jeans..

Pastu die dah sampai rumah aku untuk ambik aku,die nak pergi beli barang raye pulak..So aku pun macam malas nak tukar seluar,pergi je la...Haha..So pergi lah shopping dengan pakaian nak pergi pasar malam..(Layan je la...:P ) Nasib baik aku kuar jugak dengan Ain..Birthday aku terus rase seronok..TQ Ain..
1.Die bawak aku beli kasut..Jalan sane jalan sini..
2.Pastu lepas kat rumah die..
3.Then die bagi aku Coklat Cadbury..
4.Then,pergi bazar..Berape banyak kali punye ulang-alik last-last beli air dengan bubur je..haha
5.Die kenalkan kat aku kuih tradisioanal yang limited edition kat tempat aku je..Name kuih tu Bebokol.
Lupe nak snap smlm..ambik kt tenet jer la..
Ni bukan tapai taw,tapi bebokol..Dalam die warne hijau dan ade kuah warne putih..Manis :) Kalau kat tempat aku ni,dekat area Rawang..Ade 1 tempat ni name die Restorant De' Anjung ade jugak jual bebokol ni.. (Baru taw..hoho) So kalau korang nak rase,boleh la datang sini..Bagi sape-sape yang tak de GPS,aku boleh tolong jadi GPS sementare korang..Bile-bile nak datang,inform la kat page aku k...InsyaAllah aku tolong bagi direction..Hehe :) 

So itu sahaje cerita aku kuar dengan Ain,lepas waktu berbuka kat rumah nenek,ibu aku baru perasan yang hari tu hari jadi aku..Huhu..Tak pe lah aku pasrah..Walaupun dah nak masuk 29 Julai..Pastu adik aku bersuare "alah..sempat lagi..ni kalau buat kek pun sempat lagi.." baik punye loya buruk...Menyampah aku..=.=" Ape pun tak pe kalau ibu terlupe,yang penting ibu selalu doakan aku..Nenek and aku yang selalu wish pun lupe jugak..(Terase jugak sebab aku kan cucu first tapi tak kesah pun)..


P/S : Sebenarnye, kite tak perlu tacing dengan perkare yang tidak sengaja.Maafkan saje dan kite akan rase kegembiraan dari situ.



Wednesday, 25 July 2012

Blog yang banyak berjasa-TQ Blog BicaraFarah


Assalamualaikum =)
Blog Cik Nurfarah
Thank you velly-velly much Blog Cik NurFarah
Halu-halu..Haa ni bukan bukan contest atau give away ok..Tapi sekarang ni aku nak cerita and kenalkan kat hangpa suma satu blog yang dah berjasa kat aku...Heheh..Walaupun sebenarnya aku cuma kenal cik empunnya blog BicaraFarah ni dalam dunia blog ni je,and die pun lagi lah tak kenal aku langsung,hahah..
Tapi,blog ni banyak bantu aku,sebagai newbie dalam blogging,aku banyak rujuk kat tutorial dalam Blog Cik NurFarah ni yang serba pink ni hehe...TQ Cik NurFarah =)

Kalau ikutkan memang ramai blogger yang buat tutorial untuk blog ni kan,tapi kenape aku pilih Blog Cik NurFarah ni sebagai reference untuk blog aku?  Sebab utamanya adelah,selain blog ni ade dalam 136 jenis tutorial (rasenye akan ade lagi..) yang disusun dengan kemas, Cik NurFarah ni jugak gunekan gaye bahase yang santai,and direct to point ..(yeah! tu yang aku suke) Kirenye memang senang faham and akan dapat hasilnye kalau kite betul-betul follow the step.

And lagi satu yang aku rase tutorial kat blog ni best adelah sebab kite tak selalu pergi kat layout and add gadget,tapi kite akan banyak pergi terus ke template dan edit HTML..Mule-mule aku rase macam susahnye nak edit kat HTML,banyak kot koding..And kalau salah letak koding tu nanti effect kat blog jugak,kedudukan lain,ade yang tak function dan sebagainye la..

Tapi nasib aje instruction and step yang diberi tu senang faham,so lame-lame aku dah biase...And sebenarnye lagi menjimatkan ruang kat layout aku sebenarnye..Heheee...Terima kasih lagi sekali kat Blog BicaraFarah dan tuan empunya blog,Cik NurFarah..:)

P/S: Untuk newbies yang baru nak belajar pasal blog,and tak de sape nak ajar,boleh la belajar sendiri kat Blog BicaraFarah ni ok..Nak tanye aku pun bole..Like and tanye kat page facebook aku ok..InsyaAllah di reply secepat mungkin..=) 


Monday, 23 July 2012

Siape yang sedih sebab cinta jom bace ni..

Assalamualaikum =)

Jodoh akan datang sendiri bile sampai masenye
Korang pernah bercouple tak? pernah clash? mesti pernah kan..Well,itu semua bergantung dengan macam mane kite handle perasaan yang unik yang Allah kurniakan tu.Ye lah sebab ni melibatkan dua hati,once kalau antare dua hati tu tak ade persefahaman,tak boleh get along,tak boleh bertolak ansur,so macam mane kite nak kate yang relationship tu akan berkelakan untuk jangke mase yang lebih lame..

But somehow,that aren't the only issues kepade sesuatu perkare sedih yang terjadi..Kadang-kadang ade yang dah try their best untuk pertahankan relationship (ade niat nak sampai jinjang pelamin la kan) tapi,tub tub,kecundang jugak ditengah jalan..Hurmm mestilah sedihkan kalau bende macam tu jadi..Tapi tak perlulah terlalu sedih,sebab semua perkare yang berlaku bersebab,dan salah satu sebabnye adelah,sebab Allah ade rancangan yang lebih baik untuk kite..

Cinta tu milik Allah,kadang-kadang Allah bagi kite rase gembira,dan kadang-kadang pulak rase sedih,sebab,Allah nak kite belajar sesuatu dari sesuatu perkare yang berlaku..Kadang-kadang sesuatu yang sedih berlaku sebab kite lupe kat Allah,kadang-kadang sebab Allah nak uji kite,mungkin pilihan yang kite rase sesuai bagi kite,tak sesuai bagi Allah..

Sebab kadang-kadang cinta boleh buat kite berubah,mungkin makin dekat dengan Allah,mungkin jugak makin jauh dengan Allah..(Sebab tulah haram..kalau dah sampai kite lupe kat Allah..kan..)Jadi kalau kite nak seseorang yang akan dekat kan kite dengan Allah,kite sendiri kene usaha untuk dekat dengan Allah,lepas tu kite jangan pulak memilih nak orang yang baik je...Tapi,kite doa kat Allah,supaye berikan kat kite seseorang yang mencintai Allah untuk mencintai kite,lepas tu,insyaAllah barulah kite jadi makin dekat dengan Allah,relationship diberkati (tapi kenelah ikut syarat-syarat dalam Islam ye),dan berkekalan dunia akhirat..insyaAllah..:)

P/S :Mintak maaf kalau banyak melalut..Ni cume perkongsian pendapat sahaje..Peace..^^,

Sunday, 22 July 2012

JOM JOIN GIVE AWAY EDY

Assalamualaikum =)
Korang pun nak join jugak? ok la ok la..Jom click SINI
Ehem-ehem..Bismillahirrahmanirrahim..As a newbie,ni adelah first time aku join Give Away dari blogger lain..Saje la nak try kan,manelah taw ade rezeki...Give Away ni namenye JOM JOIN GIVE AWAY EDY.Menurut ceritenye,Give Away ni Cik Edy kite ni buat semperna untuk celebrate followers die yang ke 500..Waa tahniah,keep it up ok!..Bile bace entry-entry Edyfee ni,aku perasan mostly entry die mesti ade gambar karton..Perhh rajinnye lukis karton..And karton tu seems macam dah diberikan character untuk menghidupkan lagi jalan cerita kat entry die tu..Anyway,memang lain dari lain..

Lepas aku dah round-round kat blog Edyfee ni,aku terjumpe beberape post yang menarik,yang kelakar pun ade,yang sedih je tak jumpe lagi..Kalau korang nak bace jugak,boleh tekan kat name EdyFee ni ok =D And,kalau korang tertarik dengan blog die,boleh la follow..ok..

La ni,meh aku ceghita sikit naa pasai entry kt blog Edyfee yang aku suka tu..

Bace tajuk je dah boleh agak ceritanya pasal ape,ye,mungkin akan cerita pasal lelaki yang cool,macho,ye la lelaki,mestilah susah nangis kan..Nak taw lelaki ni betul-betul serious dengan perempuan,cume air matelah,lelaki yang betul-betul serious dengan perempuan adelah lelaki yang akan menangis untuk perempuan..(Tapi bukan letak eyemore kat mate la k..) Tapi lepas bace,aku rase tertipu,dan macam nak hentak kepale kat dinding sebab rupe-rupenye nangis sebab bawang..Aduyai..laka-laka la die ni..

Yang ni sumpah kelakar..Mule-mule aku ingat die nak cite mungkin pasal ape yang kite patut buat untuk bagi surprise untuk orang yang kite sayang..alahai..suweeetnyeww la (Dun worry xde couple,..parents,lecturer,friends pun golongan yang di sayangi jugak pe..) Tapi sebenarnye..huhu aku rase die ni memang orang yang penuh dengan kejutan and susah dijangke..Rupe-rupenye ceritanye lain pulak..Boleh masuk icu la kalau kite ikut..haha

Ade banyak lagi sebenarnye,tapi rate-ratenye,blog ni memang best,tak tension la bace..Boleh buat orang gelak lagi..Aku rase Edyfee ni ade potensi untuk buat video pulak sebab die ni ade idea yang kreatif,so aku rase in stead of die lukis,aku jamin   tak jamin,itu bergantung kat Edyfee sendiri,tapi insyaAllah tu aku boleh bagi la..Aku yakin die boleh buat video macam atau mungkin lebih kreatif dari Mat Luthfi,Maria Elena and Anuar Hadi..:D

Eh alamak! panjangnye tulis "karangan" haha..So,untuk korang,jangan fikir panjang lagi,jom lerr join Give Away By Edy ni.Ye la,walaupun hadiah nampak macam kite boleh beli sendiri kan,tak dapat kot nak beli..limited edition kot..tapi ape salahnye kite join untuk memeriahkan lagi give away FIRST TIME taw,yang Edyfee buat ni..Aja2 fighting EDY! Daebak! ;D


Menyesal tapi masih bersyukur..

Assalamualaikum =)

Halu-haluuu..Kenape tajuk entry aku ni menyesal tapi bersyukur...Actually aku akan dapat lesen L untuk kereta,pada hari Selase bersamaan 24 Julai 2012 ni..Kenapelah 24 Julai...(Hurm walaupun 24 Julai tu bufday EX aku,tapi tak pe lah...Semua tu hanye sejarah..derhh)

Sebenarnye kalau ikutkan aku sekarang dah ade lesen P dah..Sebab aku daftar mase akhir bulan April 2011..Haa nampak tak? dah setahun lebih...Salah aku jugak la sebenarnye,sebab tak settlekan cepat-cepat hari tu...Sekarang aku terpakse ulang balik dari awal..Terpakse menghadap balik buku KPP..haihh..Bukan senang nak lulus kan..Rase sia-sia je aku lulus 45/50 dengan sekali ambik je dulu..
Tak sangke kite ade jodoh lagi =.="
Cerite sebenarnye,tempoh untuk selesaikan lesen L adalah SETAHUN selepas kite selesai KPP dan dapat sijil JPJL2A,(tak percaye try tengok buku balik..) So,aku dah daftar April 2011 dan ambik ujian komputer awal bulan Jun 2011, (sebab April 2011 aku sibuk buat report Latihan Industri aku..:(  ) Then,lepas je ujian komputer aku settlekan kursus 6 jam,tapi buat 3 jam dulu sebab PS Samy,tempat aku belajar ambik lesen tu tak buat direct,tapi masalahnye,lagi 3 jam tu aku nak buat bile,sebab aku dah nak daftar masuk poli untuk sem 5 pulak..

Oleh sebabkan aku berdegil tak nak sambung balance 3 jam tu kat tempat lain,kat tempat aku study tu,and time sem 5 and 6 pulak,aku rase macam pack sangat mase aku..setiap kali weekend,aku balik rumah kat Rawang,aku mesti siapkan assignment..Walaupun 3 jam je yang tinggal,aku tak dapat nak spent time untuk tu..Pelikkan aku ni..

So sampailah aku dah habis sem 6,settle final project,final exam ape semua...Tapi mase tu still dalam bulan April 2012 lagi.Aku pun dah tak perasan kene settlekan dalam mase setahun,ni cume kebetulan je,aku pun terus settlekan balance 3 jam tu.. Alhamdulillah dah settle,tapi aku terlupe nak bagi gambar..Satu lagi kekangan,aku kene pergi kursus pulak kt Perlis selame sebulan..Ingatdah nak terus bagi time balik dari belajar kerete tu,tapi memang terlupe jugak.. (Dah nasib..)

Bile aku dah balik dari kursus selame sebulan tu,sebabkan aku tak taw kan mule-mule,aku pun bagi lah gambar..Tapi,dah terlambat..Lesen L aku time tu memang tak dapat dikeluarkan dan aku terpakse ulang balik..Nasib baik Ps Samy tu baik,Kursus KPP aku tak payah bayar,bayar untuk exam sahaje dan kalau lulus,terus dapat lesen L.Tak payah kursus 6 jam.. Syukur sangat-sangat exam kali ni aku dapat 49/50 dengan sekali ambik...Hah! rase puas walaupun sepatutnye aku dah dapat P.
Kat sini lah name aku femes sekejap ...
At least dorang akan ingat aku..hahaha  -___-""
P/S : So moral of the story sape-sape yang boleh ambik lepas SPM tu,cepat-cepatlah ambik..Jangan tunggu dah sambung study,and janganlah bertangguh-tangguh...Memang susah sikit kalau tak ade lesen ni..Seriously... 






Saturday, 21 July 2012

Potato Salad by Fatin Liyana

Assalamualaikum =)

Hari ni hari pertama puase,still tengah blur-blur lagi..Pagi tadi rase lapar,and dah jalan pun ke dapur..Tapi tibe-tibe teringat tengah puase...:P Anyway,insyaAllah la esok tak jadi macam ni lagi..So bagi mengurangkan rase bosan dan lapar,aku pun bace-bace la blog orang,masuk facebook,and tengok video baru Mat Luthfi,Om nom nom nom dari link kawan aku,Ain (ape kene-mengenenye Mat Luthfi dengan Fatin Liyana ni ?) So aku pun watch on youtube,then aku ternampak video Fatin Liyana..tibe-tibe aku teringat Fatin Liyana ni pun blogger jugak kan..So aku tengok lah blog die..And then aku ternampak entry die pasal Potato Salad..Haaa terus perut jadi lapar..

Mintak maaf ye saye print screen entry ni..Fatin Liyana 

Haa tapi tu lah since aku dalam mood yang agak teuja nak belajar masakan yang bukan nak kate pelik,tapi macam tak selalu orang buat,sejak dah tengok MasterChef Selebriti..Aku rase aku akan try resepi ni..Sebab,bahan-bahan die bukan je senang nak cari,tapi resepi ni simple..Dan cepat..

And,dalam-dalam bulan puase ni kalau xde idea masak sahur boleh jugak try resepi ni..:) 

Ni pulak die punye bahan-bahan and care nak buat..credit to Fatin Liyana =)

Ni pulak gambar bile dah siapnye Salad Potato.. =)

Itu sahaja untuk kali ini..Selamat mencuba dan Selamat berbuka puase kepada semua umat Islam di selurug dunia!..=) And lots of thanks to Fatin Liyana kerane telah terlibat secare tidak langsung dalam entry ni..<3 <3 <3

P/S : Sekadar sharing sahaje..Mane taw boleh dapat pahale buat orang lain ade idea nak masak n kenyang dapat makan..hehe ;D


Selamat Berpuasa Kepada Semua Umat Islam :)

Assalamualaikum



Untuk semua umat Islam di seluruh negara,rasenye belum terlambat untuk aku ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN iaitu bulan puase...Puase ni bukan just untuk tahan lapar dan dahage je taw,tapi akan mengajar kita banyak untuk jadi seorang muslim yang lebih baik untuk mase akan datang,insyaAllah...

Actually,dalam bulan puase ni jugak cukup senang untuk kite kumpul pahale..Antare contohnye,
>Firstly,jangan tinggal solat..walaupun penat berpuase..
(In fact kite akan lebih segar lepas solat..)
>Boleh beristighfar time-time rehat atau lepas solat
>Sedekah kat masjid ke,kat orang miskin,anak yatim
(Susah sangat senyum je..sedekah jugak kan..:) )

Haa..tulah antare-antarenye..Nanti aku akan postkan lagi..dari semase ke semase..InsyaAllah...Boleh jugak gambar kat bawah ni sebagai refresh perkara-perkara yang wajib dalam bulan puase..Boleh jugak praktikkan time bukan bulan puase...:





P/S :Mintak maaf aku tak sempat nak post entry pasal ape yang nenek aku bagi tazkirah  tu,sebab aku agak busy 2,3 hari ni..Sampai berhabuk dah blog aku ni..InsyaAllah aku akan postkan jugak..

Tuesday, 17 July 2012

Macam mane ye nak start?

Assalamualaikum

Macam mane eh nak start?
Hari ni,nenek dengan wan aku,bersame dua orang lagi nenek sedare aku buat kunjungan kat rumah aku..Diorang sampai salam lepas asar tadi,tak sure around pukul berape..And mereka akan bermalam di rumah aku..wee :D

So lepas solat maghrib tadi, macam biase,nenek aku suka bagi tazkirah bile lepas solat jemaah..So topik pade kali ni adelah persediaan menjelang bulan Ramadhan,dan amalan di akhir-akhir bulan Sya'ban..Dan..Pergi pulak ke topik...Alamak aku dah lupe..Humm ade topik amalan yang akan selamatkan kite dari azab api nerake..Dan..Antara kesian dan sayang...

Jadi,saya rase tertarik untuk kongsi dengan anda-anda semua..Tapi..tak tak sure macam mane nak start..Ye la sayang sebab kalaulah mungkin ade antare kite yang masih tak jelas lagi dengan hukum,balasan syurga dan neraka..Actually banyak sebenarnya cara yang boleh buat kite dapat banyak pahale,and cara tu tersangatlah senang,dan tak payah pun nak keluarkan modal ape-ape...

Nampak tak?Tu lah tandenye Allah sayangkan kite..Allah nak kite senang masuk syurga,cume kite je yang malas nak buat..

P/S : Untuk entry yang akan datang aku akan sharekan antara-antara 

Bila Allah uji,itu tandanya Allah sayang..

Assalamualaikum

Bersabarlah wahai hati
Langit tak selalunye cerah,mimpi tak selalunye indah...Kadang-kadang,ade bende yang kite suke,tapi bende tu kite tak dapat,tapi ade bende yang kite tak suke,bende tu yang kite dapat..

Bersabarlah wahai hati..Pasti akan ada hikmah untuk semua yang berlaku..Allah sentiasa Adil untuk semua hambanya..

Kalau ade dalam kalangan kamu yang tak berpuas hati dengan kamu,walaupun kamu dah cube untuk memberikan yang terbaik,sabarlah..Anggaplah Allah sedang menguji kamu melalui orang lain di sekeliling kamu..Dan jangan pula kamu membalas dengan kejahatan untuk ape yang telah dilakukan oleh orang tersebut,sebab tak kan ade beza antara kamu dan die kalau kesakitan dibalas dengan kesakitan.

Bertenang ye wahai hati..insyaAllah Allah pasti akan berikan kebaikan di atas kesabaran kamu..Tak kan ade yang sia-sia kalau kite bersabar dengan ujian Allah..Berkate-katelah dengan Allah,mengadulah dengan Allah,menangislah dengan Allah,dan yakinlah setiap kali Allah beri ujian,Allah jugak pasti beri penyelesaian...

P/S : Ingat ye wahai hati...

Monday, 16 July 2012

Juara MasterChef Selebriti Malaysia-Dato' Dr.Fazley

Assalamualaikum

Tahniah untuk Dato' Fazley..U did it !
Haha....rase excited yang bukan main lagi..Habis-habis je rancangan MasterChef Selebriti,aku terus update..
Hurmm sampai tak terkate aku punye happy..Walaupun Dato' Fazley tu tak ade kaitan langsung,and beliau tak kenal pun aku ni siape..Tapi aku air mate aku terkeluar jugak kot tadi..

Tapi first time jugak aku tengok Dato' Fazley nangis..Huhu..Ape pun aku memang setuju Dato' Fazley dinobatkan sebagai Juara MasterChef Selebriti Malaysia sebab selain bakat and skill yang ade pada Dato' Fazley untuk masak bermacam-macam jenis hidangan dalam dan luar negara,personaliti diri yang menarik yang ada pada Dato' Fazley macam
> tenang dalam ape pun cabaran yang datang,
> berfikiran rasional,
> bertindak adil dalam membuat keputusan untuk semua orang,
> Tak memburuk-burukkan orang lain,
> Tak pandang rendah pada orang lain,
> Sentiase datang dengan idea-idea yang kreatif..
>dan banyak la lagi..:)

news-ep7

Ape pun tahniah jugak untuk Angah..Sebab atas usaha yang sangat gigih selame beberape minggu ni,akhirnye berjaye ke peringkat yang sangat..WoW!!..Lepas ni boleh la bukak restorant..
Jadi tahniah sekali lagi untuk kedua-duanya Dato' Fazley dan Angah atas kejayaan masing-masing.. :)

Akhirnye..jom tengok detik kemenangan Dato' Fazley ..

Photo: Syukur Alhamdulillaaaahh!!! Tkasih semua!!! http://instagr.am/p/NJPngkQMvT/

Ni la yang buat aku sebak sekejap tadi...tahniah Dato' Fazley
P/S : Aku nak ikut jejak langkah rahsia Dato' Fazley untuk setiap kejayaan beliau...:) daebak!




Master Chef Selebriti Malaysia Grand Final Musim Pertama

Assalamualaikum
Master Chef Selebriti Malaysia Musim Pertama
Waahh..Master Chef Selebriti dah sampai Grand Final..pejam celik pejam celik dah pun sampai peringkat akhir..Program ni memang superb la..Tiap-tiap minggu aku follow perkembangan program ni taw..Sampaikan bile dah sampai penyingkiran nak dekat-dekat final ni,aku pun boleh rase selebriti-selebriti ni punye sebak..Tapi sebak kejap je..Ala..Dorang boleh still jumpe pe kat luar..huhu

Cume aku lah yang sedih...Lepas ni tah bile la lagi ade Master Chef Selebriti..Susah lah nak jumpe reality program yang best macam ni..On Air hari tu pun dah habis..Movie Korea balik lah jawabnye..:P

Tapi sekarang ni persoalannye siapakah yang akan bergelar Master Chef Selebriti yang PERTAMA?
Susah ni..sebab dua-duanye aku sokong..

                                  final_ads

Ape pun tahniah untuk Dato' Dr Fazley  dan Angah sebab berjaye sampai ke Grand Final dan sekaligus menepatkan (menepatkan?? -.=" ) expectation aku..hehe..

Actually ade lagi due orang yang aku paling sokong selain Dato' Dr Fazley dengan Angah dalam Master Chef Selebriti ni..Haa..Cer tengok kat bawah tu...Tu la orang-orangnye... ;)
     
        Tak dapat masuk Grand Final pun anda berdua tetap best...:)
P/S : So tinggal lebih kurang sejam je lagi..Good Luck to both of the contestant...yeah..Aja-aja! :)
        Jangan miss 9.00 malam ni di Astro Ria saluran 104 :D
    





I'm sorry..Its my fault..

Assalamualaikum
I'm sorry..I didn't mean it..
Entry ni aku tujukan khas untuk seorang blogger yang aku dah buat salah kat die semalam...Aku tak taw ape kene dengan aku semalam sampai semua bende rase tak kene,and biase lah bile dalam chatting atau message,kadang-kadang boleh terjadi salah faham yang disebabkan gaya bacaan kite pada text yang kite dapat tu..and,semalam aku rase bende tu dah terjadi kat aku..
And aku mengaku memang salah aku jugak sebab aku terus hentam tanpe berfikir..tapi aku still menggunekan bahase yang baik..tapi lepas ade beberapa ayat dari blogger tu yang die bagi kat aku,buat aku terfikir balik..die betul...
Aku tak sepatutnye bertindak ikut perasaan aku and aku terus nak mintak maaf kat die,tapi sesuatu yang tak dijangke dah berlaku...o'oww...Then aku terus tepuk dahi..haishh ape aku dah buat ni...
I just hurt someone's feeling..

#Tapi pagi tadi aku ingat-ingat balik lepas incident tu,aku terus tertido...sighhh =.="" Sah lah mood aku yang tak baguih malam tadi disebabkan aku terlalu penat...And orang lain yang jadi mangse..Ya Allah..Husna..Husna..

P/s : To that blogger...saye mintak maaf sangat-sangat..ape-ape yang saye katekan semalam tu saye tak niat pun..semua tu cume ikut perasaan saye...

                                Sorry..



 
This is for u  thanks for everything u taught me..


Designed by Nurul Husna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...